„Ние пихме тук четири човека. Аз отидох до магазина за още една туба и домати. И тогава падна първото дърво. Обърнах се и видях, че пада и второ и викам „Какво стана с колегите?”, разказва пред екип на 24rodopi.com възрастен човек от квартал „Възрожденци” в Кърджали. Заедно със свои приятели той се намира в беседка край 53 блок в квартала, когато бурята връхлита града. Тежките дървета падат край беседката, част от клоните им-върху покрива.
„Имаше хора пред магазина и пиеха бира. Добре, че дъждът ги уплаши и си тръгнаха. Малко след това дърво падна и счупи прозореца на магазина. Страшно беше. Жена ми се уплаши и се скри в склада”, разказва пък Петко, собственик на малък магазин във „Възрожденци”. Като по чудо няма пострадали хора след вчерашната буря, развихрила се над Кърджали около 20,30 часа. Както вече писахме, на 60 произшествия са реагирали екипи на пожарната в Кърджали, Момчилград и Джебел по време и след снощната буря в региона. Сигнали постъпват и днес, като данните са до 11 часа в петък. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Вследствие на мълнии са възникнали 3 пожара, един от които с материални щети.  Както 24rodopi.com вече писа, мълния падна върху къща на ул."Д-р Попмаринов" в Кърджали, както и в района на Обсерваторията и болницата в областния град и съседното село Сипей. Именно падналите мълнии са причина за проблемите с електрозахранването в различни части на областния град и околните села. При останалите 57 сигнала са отстранявани паднали дървета, ламарини, ел.проводници. 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I