По 17 пияни и четирима дрогирани водачи установяват средно на месец полицаите в Смолянско. Това сочи анализът по пътищата в региона за първите осем месеца на тази година.
135 случая на управление на автомобил след употреба на алкохол са регистрирани до края на месец август. В 65 от тях концентрацията на алкохол в кръвта на водача е била над 1,2 промила. 16 водачи са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол. 32-ма шофьори са управлявали автомобил под въздействието на наркотични вещества, като срещу тях също са образувани бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева. Шестима водачи са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества.
Органите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян са констатирали  170 нарушения на правилата за движение, извършени от пешеходци, за които са съставени 10 акта за установяване на административно нарушение и 160 фиша.
От началото на годината са регистрирани 210 пътнотранспортни произшествия, при 44 от тях са загинали четирима участници в движението и 69 са ранени. През осемте месеца от началото на годината са установени 10 833 нарушения на Закона за движение по пътищата, като за тях са съставени 2017 акта за установяване на административно нарушение, 9033 фиша и 9382 електронни фиша.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I