За четвърта поредна година по инициатива на  Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността, сред страните – членки на мрежата и нейните партньори се осъществява проектът „#Project EDWARD“ (European Day Without A Road Death) с наименование за Република България Операция „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD“. 
Целта в този ден е да няма загинали при пътни инциденти.
Мотото на операцията за Република България за 2019 г. е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността.
Към момента на страницата на EDWARD е активен т.нар. „брояч“ на деня, отчитащ оставащите дни до 26 септември. Идеята е в периода преди операцията всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, на които може да изложат останалите участници; и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.
За успешното провеждане на операция EDWARD на територията на ОД МВР – Смолян е планиран 24-часов контрол на движението по пътищата и „Нулева толерантност“ към нарушителите. Предприети са следните мерки:
-Сформирани са съвместни екипи със служители от ОДМВР-Смолян и  РДГП- Смолян, с цел увеличаване на полицейското присъствие, включително и в малките населени места. При установени нарушения на ЗДвП ще се взима отношение от служителите със съответните правомощия;
-За времето от 09:30 часа до 11:30 часа в гр.Смолян на бул.“България“ до Централна поща е създадена организация за провеждане на СПО по метода на широкообхватния контрол в часовете с интензивно движение на предварително определени подходящи места - на основни трасета с интензивно движение, позволяващи извършването на проверки на голям брой автомобили едновременно. В мероприятието ще вземат участие и доброволци от БЧК – Смолян,  където ще бъдат раздавани брошури на водачите и пътниците в МПС;
-На 26 септември 2019г. в 12:00ч. ще бъде реализирано символично сигнално оповестяване на операцията чрез използване едновременно на светлинните и звукови сигнали на служебните автомобили, които ще са позиционирани на публични места в рамките на не повече от една минута. В оповестяването на операцията ще се включат и служителите от РДПБЗН чрез съответните районни служби. В този час за една минута ще бъде спряно движението на пешеходната пътека на бул.“България“ до Планетариум, светофар в кв.Райково и светофар в кв.Устово и ще бъдат поднесени цветя в памет за загиналите при пътно-транспортни произшествия.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I