В ден понеделник е най-страшно в Смолянско

Понеделник е най-страшният ден от седмицата. Тогава се регистрират и най-много пътни инциденти с ранени. Общо 18 ПТП с 24 пострадали през миналата година. Трима души са загинали в ден четвъртък пък при катастрофи през 2018-та.
Това сочат обработените данни за м.г. на Националната статистика за област Смолян.
През 2018 г. най-много ПТП с пострадали са регистрирани през месеците май - 11 и август - 10. Броят на ранените е най-голям през месец февруари - 17, май - 15 и юни - 14, а най-малък през месец декември - четирима ранени.
21 на сто от пострадалите при катастрофи са били при инциденти в първия ден от седмицата. 60% от смъртните случаи на пътя са били в ден четвъртък.
399 пътни произшествия са регистрирани през м.г. в област Смолян. Спрямо предходната година броят им намалява с 16.5%.
90 души са били ранени, а петима са загинали.
В сравнение с 2017 г. броят на ПТП с пострадали намалява с 3.3%, леко ранените нарастват с 8.4%, а тежко ранените лица - с 4.3%. Броят на загиналите намалява с 28.6%.
По брой на тежките катастрофи (с пострадали) област Смолян заема 22-ро място в страната, като по-голяма част от пътнотранспортните произшествия през 2018 г. са регистрирани в границите на населените места - 50 на брой, или 57.5% от всички произшествия с пострадали в областта.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I