Ръководството на Ансамбъл „Родопа“ оповести приоритетите преди началото на новия творчески сезон. Главният художествен ръководител Адриан Петров посочи, че той ще бъде разделен на две части. „Първата ще бъде посветена на продължаващото национално турне на спектакъла „Невястата“, само след ден ще гостуваме в Ивайловград, където също ще представим постановката. Заедно с това ще започнем работа по новия спектакъл на ансамбъла „Нощ на фолклора“, посочи Петров.
Втората част на сезона ще бъде свързана с отбелязването на 60 –годишния юбилей на ансамбъла, който е създаден през 1960 г. „Цялата година ще премине  под това мото, което е свързано с Родопите, за да покажем красотите на родопската песен, родопския фолклор и инструменти“, обясни Петров. Той уточни, че заедно с директора на ансамбъла Сийка Василева и всички колеги си поставят доста амбициозна задача – да покажат новите гласове и новото звучене на ансамбъла и всичко това в симбиоза с  Общинския духов оркестър, който е част от голямото семейство на ФА „Родопа“.  Това са част от творческите задачи, които ръководството си е поставило. 
„Ансамбъл „Родопа“ има своето уникално място в българското изкуство и той го заслужава, защото го е защитил по един непреходен и категоричен начин“, заяви още гл. художествен ръководител на културната институция.
„ФА „Родопа“ се утвърди като една емблема, въпреки трудностите, които са ежедневни и заедно трябва да преодоляваме“, каза при откриването на новия творчески сезон  зам.-кметът Марин Захариев. По думите му, с правилното управление, с подходите, които са били възприети, като цялостното менажиране, спектакли, осигуряването на автобус, показват че това може да бъде една структура по-различна от тази преди години. Захариев допълни, че през следващата година подобаващо ще бъде отбелязан и 60-годишният юбилей на ансамбъла. „Фактът, че той има участия в различни градове и хората от няколко години питат и се интересуват от дейността му, показва че ансамбълът е нужен на Смолян и Родопите. Трябва да го възприемаме като общородопски ансамбъл, като ансамбъл на планината. Колегите от останалите общини в областта също трябва да го ползват и да го чувстват като нашия родопски ансамбъл“, посочи  Захариев. Той каза, че една от основните причини Роженският събор тази година да е имал такъв голям успех е приносът на ансамбъла. Захариев увери,  че  Община Смолян ще продължава да помага на ансамбъла и заедно ще вървят напред.
Петров благодари на Община Смолян и на всички от ФА „Родопа“ за изминалия творчески сезон, през който той е достигнал до най-високите върхове на музикалното и танцово изкуство.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I