Скъпи съграждани,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6 септември преди сто тридесет и четири години Отечеството ни изживя един от най-славните и достойни мигове в историята си. Актът на Съединението, организиран с национални сили, осъществен разумно и тактически точно, респектира Европа и света с каузата си.
Чрез Съединението българинът доказа, че когато има светла национална идея, може да се обедини около нея, способен е да вложи енергия и сила, да прояви смелост и дързост в осъществяването й.
Днес отново се изправяме пред смисъла на Съединението. И той не трябва да бъде търсен само в историческия спомен, с който се гордеем, а и в примера на силното обединение, което може да даде отговор на многото въпроси и решенията на българските задачи.
В деня, обединил България, приемете искрените ми пожелания за здраве, успехи и благоденствие.
Честит празник!
НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
Кмет на Община Смолян

Уважаеми граждани на област Смолян,
Отбелязваме 134 години от присъединяването на Източна Румелия към Княжество България!
Думата „съединение“ добива нов, по-дълбок смисъл за всеки българин след паметната дата 6 септември 1885 година.  След поредица от народни бунтове в редица български селища от Южна България, Източна Румелия се отделя от Османската империя и се обединява с Княжество България, противопоставяйки се на решенията на Великите сили на Берлинския конгрес. Този акт се превръща в поредния успех на българския народ към постигане на националните идеали, успех, коствал много жертви, плод на вековна вяра, подхранвана от обич и чувство за принадлежност към род и родина.    
Това, че днес България е достойна и уважавана европейска държава, е възможно, защото нашите предци съумяха да надмогнат различията помежду си в името на общите и значими каузи, да се обединят в името на България! Освобождението и последващите актове на присъединяване на български земи към Княжество България са доказателство за силата на българския дух, който и днес ни е нужен, за да ни обедини в постигането на националните интереси!
Пожелавам ви здраве и благоденствие! Нека в делата си бъдем добронамерени и разумни, съвместно да градим добро бъдеще за Родопите и България, стремейки се да дадем добър пример и да оставим достойно наследство на децата си!    
ЧЕСТИТ ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО!
НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I