„За мен е важно, че основните цели, които си поставих в сферите на образованието, спорта, културата и туризма, бележат резултати. Чувствам се уверена и сигурна, че мога да продължа. Изградих един много добър екип в община Чепеларе от млади, амбициозни и можещи хора. Моята позиция е, че кметът трябва да бъде кмет на всички граждани, а не на дадена партия и не трябва да дели хората. Аз съм избрана от хората от община Чепеларе и дължа отчет единствено на тях, а не на партии. Правилният избор за мен е да бъда независим кандидат“.
С тези думи Славка Чакърова влезе в предизборната битка за втори мандат начело на Община Чепеларе. Без партия зад гърба, издигната от инициативен комитет от граждани, които заявиха с действията си, че искат родопският град да продължи по своя възходящ път.

„Преди четири години поех обещание, че ще се погрижа за образованието 

в Чепеларе и едно от нещата, които бях заложила в моята предизборна кампания, това беше подобряване на материалната база. Един поет и изпълнен ангажимент“, категоричен е независимият кандидат за кмет на община Чепеларе Славка Чакърова. Думите са произнесени пред една от двете обновени сгради, в които се помещава Средно училище „Васил Дечев“. Фактите са такива: От тази учебна година учениците се обучават в напълно обновени сгради. Подменена е дограмата, поставена е външна топлоизолация, също отоплителната инсталация, осигурено е ново оборудване на класни стаи и кабинети, реновирани са дворните пространства – с нови съоръжения за децата. Всичко това благодарение на спечелен  проект по Програмата за развитие на селските райони.
И така сградата на една от най-старите културни и просветни институции в област Смолян, емблематична за родопското градче, е обновена, а заедно с нея и другата сграда, в която се помещава училището.

Тежко наследство и огромни финансови трудности

Разплатени стари задължения в размер на над 2 млн.лева, привлечени инвестиции за близо 7 млн.лева - това е отчетът на един изключително силен мандат.
За четири години обликът на Чепеларе се промени. Той стана модерен, приветлив за младите семейства и техните деца. Изградени са напълно нови площадки за най-малките жители на Чепеларе.
Най-мащабният проект е в база „Елхица“. Инвестицията е в размер на 100 000 лв., изцяло собствено финансиране.  Детска и спортна  площадка, с множество нови съоръжения за игра.
Между двете училищни сгради е изграден  стрийт фитнес, изграден със собствени средства на общината, в подкрепа на младите хора. Идеята дава големият български спортист Йордан Йовчев. 

Дава се огромен тласък в развитието на спорта при подрастващите

„Ние осигурихме на децата, които тренират ски и сноуборд, безплатни лифт карти. Първата година малките скиори бяха около трийсетина, а през този зимен сезон вече са 65 деца. Успях да възобновя и дейността на спортните клубове. Вече имаме такъв по биатлон и сноуборд“, казва Славка Чакърова.
Усилията, положени за развитието на Чепеларе, са повече от видни. Отношението към младите хора и техните нужди също.
Един от символите на града – паметникът „Малката Шипка“, вече има светлинно шоу.
 „Звук и светлина“ са осъществени по проект с водещ партньор община Чепеларе и  гръцката община Просочани, по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014-2020. Нещо, което Чепеларе заслужава.

Четири години с грижата за селата 

Примерът - подменен изцяло вътрешен водопровод и асфалтиране на километър и половина улична мрежа в село Проглед. Изградена подпорна стена в с.Богутево.
Изградени са нови детски площадки в селата. Нещо, което никой не е правил до този момент. 
Социалният проект „Топъл обяд“, стартирал през 2015 г., осигурява топла храна на над 400 души в цялата община. 
Повече от видно е, че през изминалите четири години е работено усърдно в множество сфери– образование, инфраструктура, туризъм, спорт, социални дейности, така както е било обещано.
За да се надгради започнатото, разумът изисква доверие в дейния управленец - Славка Чакърова. Зад нея няма партии, зад гърба й е Чепеларе, а пред нея-отговорността към хората. Изборът е номер 68 в интегралната бюлетина. 
Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление и се наказва от закона!

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I