„Радвам се заедно, за шестнадесети пореден път, да дадем началото на Международното туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“. С тези думи областният управител Недялко Славов откри форума в Смолян и приветства заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, временно изпълняващия длъжността кмет на община Смолян инж. Мариана Цекова, организаторите, участниците, гражданите и гостите на града. „Това е едно събитие, което е важна част не само от регионалния календар, но се утвърди като значимо в националния календар на събитията, свързани с туризма“, каза Славов и обърна внимание, че изложението е изключително полезно, не само защото то привлича участници от България и чужбина, но дискусиите и актуалните теми, които се коментират тук са важна част от мероприятието.
Присъстващите бяха посрещнати с изпълнение на гайдарите от Детски гайдарски състав „Апостол Кисьов“ към Гайдарски състав „101 каба гайди“, при Народно читалище „Христо Ботев – 1871“, гр. Смолян. Мария Василева от Школата по народно пеене „Китка виена“ при от НЧ „Кирил Маджаров - 1866“, със съпровод на гайда от Костадин Кисьов при НЧ „Христо Ботев – 1871“, зарадваха аудиторията с емблематичната родопска песен „Излел е Дельо хайдутин“. Талантливи младежи от Танцова формация „Зареница“ при НЧ „Христо Ботев – 1871“ представиха впечатляващо изпълнение на народен танц.
ХVІ-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ беше открито с тежко родопско хоро, поведено от инж. Марияна Цекова и заместник-министъра на туризма Любен Кънчев. Събитието се провежда под патронажа на Кмета на община Смолян и се организира от Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Организацията за управление на Туристически район „РОДОПИ“ и Община Смолян, в партньорство с Министерството на туризма, Областен управител на област Смолян и национално представените браншови организации Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти и Българска туристическа камара.
Тази година със свои щандове участват 18 общини от България и две от побратимените на Смолян общини – Въру от Република Естония и Гостивар от Република Северна Македония.
Всеки желаещ може да посети ХVІ-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в периода от 10 до 12 октомври във Фоайето на РДТ „Николай Хайтов“.
24smolian.com
      

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I