Мъжът возил „жертва“ на измамници

Ало-измама стана причина шофьор от Чепеларе да бъде глобен с 2000 лева. Санкцията бе наложена от Областния отдел „Автомобилна администрация“ заради извършен „обществен превоз“ без лиценз.
Мъжът получил 100 лева от тийнейджър, за да го откара от Чепеларе до Хасково, където момчето да предаде пари на телефонни бандити. След като измамата била осуетена от криминалисти в Чепеларе, водачът пък получи „честитка“ за нелегалния превоз.
Припомняме, че опитът за измама стана през май т.г.
61-годишен мъж от Чепеларе подал сигнал, че непълнолетният му син е въведен в заблуждение от ало-измамници и е напуснал дома им със сумата от 1200 лева и златни накити. Незабавно след получаване на сигнала целият състав от криминалисти е вдигнат на крака. Не след дълго 16-годишният е установен да пътува за град Хасково в нает от него автомобил. Извършителите през цялото време са разговаряли с младежа по телефона с цел от една страна да поддържат измамата, а от друга страна да не може да бъде осъществен контакт с него. Момчето, заедно с накитите и парите, е върнато в дома му.
След като ало-бандитите шашнали момчето, то отишло до автогарата в родопския град, за да потърси транспорт до Хасково, където трябвало да предаде парите. Момчето видяло шофьор на „Рено“, който стоял в автомобила. Водачът се навил да откара младежа срещу сумата от 100 лева. Двамата тръгнали, а малко преди Хвойна полицаи успели да се свържат по телефона с тийнейджъра и да му обяснят, че е обект на измама. Автомобилът отбил от пътя, където двамата изчакали полицаите. През това време 16-годишният обяснил каква е била целта на пътуването му. Тогава водачът върнал стоте лева на момчето.
Осъществяването на „обществен транспорт“ без лиценз обаче коства акт на шофьора в размер на 2 бона. Той бе потвърден и от съда в Чепеларе.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I