„Мечките влизат в селото, хората са притеснени. Зачестиха нападенията преди зимата. През лятото бе по-спокойно!“.
Това заявиха за 24smolian.com жители на смолянското село Могилица. Населеното място стана обект на последната атака от страна на дивите зверове.
Както вече писахме, мечки нападат стопанства в Родопите буквално през ден. Това са данните от страна на РИОСВ.
7 сигнала за щети от мечки са били проверени от Групата за бързо реагиране към Екоинспекцията в Смолян, съобщиха от РИОСВ. Сигналите са от началото на ноември и касаят щети на селскостопанско имущество. Само един от тях се е оказал неоснователен. Вторият сигнал е за нападение над две крави и кобила в землището на село Момчиловци, община Смолян.
Други четири от щетите са нанесени върху пчелини в териториалния обхват на „ДГС – Смилян“, в землищата на селата Могилица и Бориково, община Смолян.
Последният сигнал е от 12 ноември, когато Групата е проверила нападение на мечка над пчелин в село Могилица, община Смолян. При огледа е установено, че 7 от общо 9 кошера в пчелина са напълно унищожени.
„Мечките се изхитриха. Има поставен електропастир от страна на стопанина на пчелина. Мечката обаче е прокопала дупка под мрежата и така се е промъкнала“, разказаха местни жители.
Те твърдят, че виждат мечки най-редовно сутрин и вечер.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I