Емблематичният роман „Калуня-Каля“ от Георги Божинов за първи път оживява на сцената на Родопския драматичен театър в Смолян. Премиерата на пиесата по романа ще се състои на 14 ноември от 19,00 часа.
Дълги години творбата остава незабелязана, но днес е един от най-преиздаваните и тиражирани исторически романи. Режисьорът Благой Бончев заяви пред медиите, че преди две години са започнали работа по драматизацията. В постановката пренесохме нещо ново, модерно, което да привлича младите хора. За актьорите също беше интересно, а публиката ще ги види в нова светлина, откри подробности около сюжета Бончев. Той каза още, че в "Калуня-Каля" са описани събития, случили се около националноосвободителните движения на българите. Но този роман най-малко засяга участниците в тези движения, а засяга вековечни теми.
Директорът на театъра Румен Бечев бе категоричен, че изобщо не са се двоумили да работят по представянето на пиесата, защото  историческите  събития в нея се развиват и в Родопите. Надявам се , че ще се радваме на едно хубаво представление, посочи Бечев.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I