Родопчани за пореден път доказаха, че дори доходите им  да са едни от най-скромните в страната, за сметка на това сърцата им са огромни.
Два тона храни събраха чепеларци само за десет дни в благотворителната инициатива на Борислав Киряков. Всички продукти ще бъдат доставени на отец Иван от Нови хан. Те ще бъдат за трапезата на 150 души, които духовникът е приютил в село Якимово.
„Огромна помощ от чепеларци. Дори пенсионери, бедни и изнемощели, донесоха бурканчета домашно приготвена лютеница. Товарим камиона и утре тръгвам с него, за да доставя храните на отец Иван“, заяви за 24smolian.com чепеларецът Борислав Киряков.
Това не първата инициатива на родопчанина. Той е дарил и 30 шарана за хората в Нови хан за Никулден. Разбрал е, че те се нуждаят от храна и се е свързал с отец Иван. Оказва се обаче, че духовникът е служил като войник в Чепеларе. Дори е живял в старата къща на семейството на Борислав.
Съдбата си знае работата. А за сърцата на родопчани-думите са излишни…
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I