Осъдиха мъжа, подал фалшив сигнал до екипите

Родопчанинът, който вдигна на крак медици, пожарникари и планински спасители по време на бедственото положение в края на януари т.г., ще плати солена глоба. Това реши състав на Районния съд в Чепеларе. Мъжът бе наказан с 10 000 лева заради фалшив сигнал до 112 за дете, което е в кома в хотел на Пампорово.
Припомняме, че две линейки от Чепеларе и Смолян, както и пожарни екипи на службите бяха изпратени, за да пробият преспите по време на снежния ад на 25 и 26 януари в търсене на пострадало дете. В крайна сметка сигналът се оказа фалшив.
В хода на делото стана ясно, че до 112 било сигнализирано за 20-годишна жена със силни болки в корема. Позвъняването било извършено от родителите на младото момиче, които били на семейна почивка в апартамента си в Пампорово. Поради обявеното бедствено положение, от оператора посъветвали родителите да потърсят сами съдействие в медицинския център на „Студенец“. Майката на младата жена тръгнала пеша през преспите, но край един от хотелите бил хвърлен сняг върху нея от непознат мъж, който почиствал. Видимо нетрезвеният родопчанин дори хванал за яката и разтърсил жената. Намесили се гости на хотела, които туширали скандала. Жената посочила, че търси медицинска помощ за детето си, без да уточнява къде са отседнали и на каква възраст е дъщеря й. След което се върнала обратно в своя хотел. Тогава хвърлилият по нея сняг мъж взел нещата в свои ръце, позвънявайки на 112. Той съобщил за изпаднало в безсъзнание 7-годишно момче. Родопчанинът звънял няколко пъти като поискал да бъде пратен и хеликоптер. Той дори си позволил да заплашва операторите.
Започнала спасителна акция в тежките условия. Пожарникари и планински спасители пробивали пътя за двете пратени линейки. Напредването било изключително трудно докато екипите стигнат до хотела, откъдето бил подаден сигнала. На място разбрали, че детето било в друг хотел. Към тях се присъединил и подалият сигнала, който употребявал алкохол-пиел бира от кутийка. Насочили се към други хотели. Но никъде нямало пострадало дете. В крайна сметка достигнали и до изпитващата болки 20-годишна девойка, а случаят бил изяснен…
10 000 лева ще трябва да плати за фалшивия сигнал смолянчанинът. Решението на районните магистрати обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I