„Нямам книжка, но мога да карам автомобил и мотоциклет. Прекъснах шофьорските курсове, но научих правилата…“.
Това разказа в съда водач в категория „рецидивист“. Мъжът от смолянско село на два пъти е бил залавян от полицаи да управлява мотоциклет без регистрация, но и без да притежава шофьорска книжка. Липсата на китап не попречила на младия родопчанин с основно образование да си закупи мотоциклет за 1000 лева. Превозното средство обаче така и не било регистрирано. В рамките на дни той бе спипан два пъти да го управлява по пътищата в региона. 1000 лева ще трябва да плати безработният мъж за провиненията си…
В същото време „войната“ по пътищата в Смолянско продължава. Средно по 33 катастрофи стават на месец в региона.
399 пътни произшествия са регистрирани през м.г. в област Смолян, посочват от статистиката. 90 души са били ранени, а петима са загинали.
По брой на тежките катастрофи (с пострадали) област Смолян заема 22-ро място в страната, като по-голяма част от пътнотранспортните произшествия са регистрирани в границите на населените места - 50 на брой, или 57.5% от всички произшествия с пострадали в областта.
Най-много катастрофи с ранени и загинали хора през м.г. са станали по пътищата в общините Смолян и Мадан. Най-спокойно и без инциденти пък са били участъците в Неделино и Баните, сочат данните на Националната статистика за област Смолян.
На снимката: 18-годишен се заби с автомобил във входа на къща в Смолян. Инцидентът стана в края на миналата седмица. Като по чудо градът се размина с трагедия…
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I