Е, трябва да има и победител. Не че това бе класация, но все пак… За финал оставяме една издънка на нашенец, която никак не е пример за подражание.
Родопчанин прегря линиите на единния европейски номер за спешни повиквания 112 със серия от фалшиви сигнали. В рамките на 3 часа и половина мъжът от село побъркал служителите на централната с 14 позвънявания за помощ, злополука и тревога.
Първо той заявил, че бил напръскан с лютив спрей от неизвестни лица в родопско село. Малко по-късно се оплакал на два пъти на 112, че е бил заплашен с убийство. След това пък поискал да бъде изпратен служител на реда, който го е… заплашил. Последвало обаждане от мъжа със сигнал, че е извършил пътнотранспортно произшествие с пострадал. 25 минути по-късно отново подал същия сигнал. Последвал нов, в който вече родопчанинът споменавал думата „пистолет“. Отново звънял за причинено от него ПТП, а малко преди 4 часа сутринта изстрелял „черешката на тортата“. Родопчанинът подал сигнал, че е поставил бомба в селското училище, която ще бъде взривена точно в 5 часа. Малко по-късно отново позвънил, като изповядал, че до активацията на устройството остава половин час. Последвал и трети сигнал за бомба в училището, но този път придружен с информация, че държи трима души за заложници. Последните два сигнала отново били за причинена катастрофа…
Последва и наказание. Извод - не пийте докато телефонът е близо до вас.

***

Това беше годината. И лицата на Родопите. Избегнахме сухото повторение на стари заглавия. По-интересният обзор - Родопите през изминалата година, разказани с някои просто абсурдни случки из битието на прекрасните хора от планината. През отминалите 12 месеца се случиха безброй красиви неща, но и много грозни. Всички те обаче заедно моделират цялостния образ на това малко кътче от родината.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I