Десетки граждани блокираха пътя Смолян-Ардино – Кърджали в понеделник сутринта. Протестът е срещу лошото състояние на пътя.
Настояваме АПИ да започне основен ремонт на пътя, декларираха от  Инициативен комитет „Ремонт на пътя Ардино-Кърджали“.
Ефективните протестни действия се проведат с цел да се обърне внимание на проблема на хилядите жители на община Ардино и съседните общини, ползващи пътя от републиканската пътна мрежа Ардино – Кърджали, който е в окаяно състояние, за да бъдат предприети необходимите мерки за цялостната му рехабилитация от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Недоволните издигнаха плакати „Искаме нормални и безопасни пътища!“, „Докога ще плащаме за дупки?“, „И тук е България. Оправете ни пътя!“.
Сред протестиращите бяха и кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков, общински съветници и кметове на кметства. Тук бе и инж. Иван Гавазов, директор Областно пътно управление в Кърджали.
Председателят на Инициативния комитет „Ремонт на пътя Ардино-Кърджали“ Иван Юручев заяви, че повече от 30 години не е направен основен ремонт на 30-километровото трасе. От 2
години съвместно с Община Ардино се борим за подобряването на главния път от Ардино за Кърджали. Държавните институции само ни обещават и лъжат. Искаме реален и цялостен ремонт на пътя, а не само частични кърпежи. Особено градската част на пътя е в окаяно състояние“, подчерта Юручев. Той уточни, че се надява в Бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2020 година да бъдат предвидени финансови средства за цялостна рехабилитация на пътя.
Шефът на Областното пътно уплавление заяви пред протестиращите, че е готов технологичният проект за цялостен ремонт на пътя от Ардино за Кърджали, който е на стойност 9 500 000 лв. „В момента метереологичните условия не позволяват  стартирането на строително-монтажни дейности, но през 2020 година при стартиране на Тол-системата ще започне цялостния ремонт на трасето. Досега са асфалтирани 8 километра, остават 21“, отбеляза инж. Гавазов. Той пое ангажимент, че в най-близко време ще се направят кърпежите в градската част от трасето.
Протестът на ардинчани ще продължи до сряда.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I