Проведе се пресконференция за представяне на напредъка по изпълнението на проект „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения”, с акроним Flood Protection, който се финансира по Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България“ 2014-2020 и национален принос на България и Гърция. Участваха областният управител Недялко Славов, заместниците му Андриян Петров и Владимир Гърбелов, експерти от Областна администрация Смолян, представители на държавни институции и ведомства от региона, медии, граждани.
Областният управител запозна присъстващите със същността, основните цели и подцели на проекта, както и реализираните дейности. С презентация бяха представени етапите по изграждане на подпорни стени в Смолян, Златоград и Рудозем, които към днешна дата са построени и въведени в експлоатация.  
Общият наличен бюджет за целия проект е 11.499.960,00 евро, с продължителност 36 месеца.
Главната цел на проекта е: Повишаване нивото на защита срещу наводненията в трансграничната област на Гърция и България и особено в райони с висока вероятност от наводнения в двата международни речни басейна на Струма/Стримон и Еврос/Марица/Арда.
Основните дейности по проекта на Областна администрация Смолян са свързани с:
Изграждане на подпорна стена на улица „Петър Берон”, до Римски мост, по десния бряг на р. Черна, гр. Смолян.Изграждане на нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Върбица в кв. „Изгрев” на гр. Златоград.Надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „Изгрев” по левия бряг на река Върбица – участъка след моста на ул. Прогрес.Изграждане на нова защитна стоманобетонна/масивна стена по левия бряг на река Чепинска в гр. Рудозем (жилищен район по ул. „Капитан Петко войвода”, блок 33). Осигуряване на по-голям воден обем и възстановяване проводимостта на речните легла чрез изземване на натрупаните наносни отложения и премахване на всички паднали дървета или с опасност да паднат, както и на израсналите във водното течение дървета, дънери и храсти в участъци от реки от област Смолян.
След проведена процедура по обществена поръчка с предмет „Изпълнение на инженеринг на 3 броя стоманобетонни подпорни стени на територията на област Смолян“ по обособени позиции, са сключени договори за изпълнение на строително-монтажните работи. Общата стойност за извършването на строителните дейности за трите обособени позиции е 2 145 943,51 лева с ДДС.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I