Кметът на Смолян Николай Мелемов бе почетен гост на Иновационен лагер за генериране на идеи по  проект  на Джуниър Ачийвмънт –България „Към Иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси“.
Лагерът се проведе в сградата на II ОУ Проф. д-р Асен Златаров. В него участваха 60 младежи и техните преподаватели  от Пловдив, Смолян, Пазарджик, Велинград и Хасково. „Радвам се, че община Смолян е домакин на този лагер, защото неслучайно Смолян е обявен за град на знанието. За нас, като Община, приоритет са били винаги младите хора, тяхното здраве, обучение и реализация. Убеден съм, че съвместната инициатива ще помогне на всички млади предприемачи“, отбеляза при откриването на събитието кметът Мелемов. Той припомни, че преди две години община Смолян е подписала споразумение с Джуниър Ачийвмънт. Подобни обучения са  много важни, защото младите хора са най-големия капитал на една нация, категоричен бе кметът на Смолян. Той пожела на младежите сила, воля и успех по пътя на тяхната реализация в живота.
„Спряхме се на Смолян да бъде проведен този лагер, защото много добре работим с Общината и с областната администрация. Имаме подписано  споразумение за сътрудничество и развитие на предприемачеството, както и учители с които работим“, каза при откриването и Светослав Маноилов, ст. експрет „Бизнес развитие“  в Джуниър Ачийвмънт. Той обясни, че по проекта суровини и природни ресурси целта е суровината да се популяризира като отрасъл и да бъде новата сила на Европа. В България Джуниър Ачийвмън са се спрели на кръговата икономика. Идеята е на отпадъците да се даде нов живот, защото около нас има много от тях, който могат отново да се използват. 
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I