„След малко ще настъпи свършекът на света“.
 Това казва един извънземен, озовал се на Земята, на Артър Дент-главния герой в „Пътеводител на галактическия стопаджия“. Просто някакви вогони с корабите си щели да разрушат планетата, за да мине от там междугалактическата магистрала. Затова Дент да не се кахъри много заради срутването на къщата му от багери (поради сходна пътна причина), а да си пие поръчаните три бири наведнъж. Че време няма…
Понеже е петък 13, и понеже всякакви хора ще обрисуват черни краски за битието си в този ден, просто зачекнахме тази тема. Оплютата в световен мащаб дата заради събития, случили се преди няколко столетия. Кофти обаче за тамплиерите, когато на 13 октомври 1307 година, падало се е петък, френският крал започва масови гонения на ордена. Последвали и зверски изтезания. Тогава тамплиерите са „обезглавени“-малко по-късно е убит последният им водач Жак дьо Моле. Говори се, че след като селяните гилотинирали Луи 16 няколко века по-късно, някакъв мъж с качулка се качил на ешафода, грабнал главата на краля и се провикнал-„Жак дьо Моле, ти си отмъстен!“.
И от там като се почнало едни страхове със съчетанието петък 13, че дори в някои държави асансьорите нямат бутон за 13-тия етаж.
Хората винаги са били склонни да проектират страховете си я върху изключителни чудовища с глава на лъв, втора на козел, опашка змия (химера), я да ги залепят за разни дати. А всъщност нищо няма да се случи. С изключение на традиционните битовизми и други дебилизми.
Като прибавим и че е декември обаче. В края на годината всички сортове ясновидци правят тежките си прогнози за догодина. И все иде краят.
Светът ще загине. Не днес, а догодина. Със сигурност. Ясновидците го предсказаха.
Айде, до другия декември, когато ще чуете същото за следващата година.
Наздраве, че не остане време за много мохабети…
Целият текст четете в петък в печатното издание „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Традицията в прогнозите за ЧНГ:
Яжте, пийте, че от догодина край - войни, Апокалипсис...

-Битка за сейф с пари и оръжие след смърт във фирма

-Безработен „спечели“ от билетчета… 16 месеца затвор!

-Кърджали отвори 70 часа работа на фен на ЦСКА!

-Народът вие заради месо, а сърцето му прободено…

-20 дела срещу „Гранична полиция“ заради нощен труд!

-Леле, страх! 2020-та ще има 366 дни!

-29 години от трагедията във Върбица       
„Войници се държаха по дулата на танковете, водата ги отнасяше…“
24smolian.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I