В България се наблюдават напъни за политическа еуфория. БСП поиска, а ДПС обеща подкрепа за заявения вот на недоверие срещу правителството. Ако към двете основни опозиционни сили се прибавят и гласовете на партия „Воля“, на „Атака“, на така нар. „независими“ депутати, се получава сбор „124“, който е достатъчен да бъде обявен краят на третия кабинет на Бойко Борисов. Да последва опит за съставяне на ново правителство на ГЕРБ, а по-вероятно да се върви към предсрочни парламентарни избори.
Дали БСП ще се единни, и дали голяма част от ПГ-то няма да чака указания от пловдивчанина Георги Гергов, който е малко повече гербер, отколкото бесепар, не е толкова важно.
ДПС пък така са си постлали нещата, че могат да си позволят ажиотаж, но и това не е важно.

По време на дебатите ще се говори за хуманитарна криза в Перник, ще се чуят и гласове как България се превръща в депото на Европа за изгаряне на отпадъци и какво ли още не.
Но правителството ще оцелее, защото винаги става дума за пари. Кабинетът „Борисов 3“ ще оцелее и при 4-тия вот на недоверие. И не толкова защото Веселин Марешки и Волен Сидеров са много добри на политически сметки, а защото в този парламент има към 150 депутати, по груби сметки, които след края на това Народно събрание ще се преместят в… Бюрата по труда.
От пролетта на 2017-та до днес се видя, че около 150 души просто „не стават“. Пътници са. Партиите могат и с тях, могат и без тях. А, че в следващото Народно събрание няма да ги има „Воля“ и „Атака“ е ясно повече от това, че в следващия месец няма да има такива валежи, че да напълнят поне малко язовира край Перник.
Защо 150 души да се откажат преждевременно от високите заплати, депутатските кюфтета, от командировките, пътуванията в чужбина и куп други облаги?
И понеже „пътниците“ ги има във всяка от партиите, тези от БСП и ДПС спокойно мога да си гласуват срещу правителството, защото сборът на двете формации - 104 гласа, не върши работата. Колегите - скорошни безработни, ще се погрижат за сбора, който гарантира бая време живот с облаги.

Обречените на шут от парламента ще спасят правителството – това е положението!
А Бойко Борисов дори може да си позволи да попита Веселин Марешки дали някога си е мислел да прави челна стойка в парламента!

А има ли в този парламент яко желаещи депутати да свалят Бойко Борисов от власт?
Да, около 2/3 от парламентарната група на БСП.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Страх ги е от Слави Трифонов...ама МНОГО!!! Както трябва да се страхуват и продажни като вас!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I