18 лица са заявили предварително желанието си да подадат заявления на място за подмяна на личните документи по време на изнесена приемна в смолянското село Петково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Поради повишения интерес от страна на жителите на населеното място, ръководството на ОДМВР-Смолян създаде допълнителна организация и така бяха приети заявленията на още 10 човека.
Изнесен прием за подаване за заявления за български лични документи е организиран за 23 януари в Рудозем, в сградата на Полицейския участък. При интерес от страна на гражданите, приемът на заявления може да продължи и на следващия ден. „Информираме гражданите, че съществува възможност таксата за издаване на документ да бъде платена на място. Служителите ще работят с непрекъснато работно време, без обедна почивка“, посочиха от МВР дирекцията.
До края на м.март изнесен прием на документи е предвидено да бъде осъществен и в общините Доспат, Неделино и Баните, като точните дати за всяка община ще бъдат оповестени допълнително, след като бъде създадена необходимата организация.
През м.г. са  издадени 7061 лични карти, а за 2020 г. броя на личните карти с изтичащ срок на валидност е 22 282. Отделно от тях са личните карти, които предстои да бъдат издадени за първи път на лица, навършващи 14-годишна възраст, подмяната на загубени и откраднати документи, подмяната на лични документи поради смяна на имената, гражданското състояние или постоянния адрес на лицата. Предвид очакваната натовареност, приканваме всички граждани да огледат документите си самоличност, в това число и на останалите членове на семействата и своевременно да подадат заявления за тяхната подмяна, апелират от полицията.
24smolian.com
           

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I