Жителите и гостите на Мадан вече могат да се възползват от безплатен интернет на редица обществени места. Това стана възможно, след като Общината бе сред одобрени бенефициенти по проекта на Европейската комисия - WIFI4EU.
Споразумението за отпускане на безвъзмездни средства бе подписано както от Общината, така и от Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA) в началото на 2019 г.
Устройствата са  разположени в десет точки на територията на общината, като всички те са на открити обществени пространства, каквито са и изискванията на програмата.
Пет от точките са в града, а останалите се намират в пространствата пред кметствата в  селата Средногорци, Върбина, Боровина, Леска и Букова поляна.
Интернет достъпът се осъществява чрез WiFi през портала на инициативата WIFI4EU, като при свързване не се изисква парола.
Тази инициатива на Европейската комисия дава възможност на Община Мадан  да подобри своя туристически продукт чрез осигуряване на достъп до безплатна комуникация.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I