Предстои прецизиране на обвинението

Ще поиска ли прокуратурата в Смолян най-тежкото наказание в страната, а именно доживотен затвор без право на замяна, за обвинените в убийството на 41-годишния Георги Гривнев?
Всичко зависи от повторния прочит на доказателствата и извършените психологически и психиатрични експертизи на двамата задържани за деянието мъже. Предстои обвинението да бъде прецизирано и евентуално допълнено, посочиха за „Родопи voice“ от Окръжната прокуратура в Смолян. Спрямо доказателствата обвинителният акт е възможно да бъде допълнен с убийство с особена жестокост или по особено мъчителен за жертвата начин. При тези хипотези Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Второто най-тежко наказание е било наложено един-единствен път в последните пет години в региона. През 2015-та година убиецът Мариян Юруков чува тази присъда от магистратите в Смолян. Той застана пред Темида за зверското убийство на приятелката си. Жертвата бе намушкана 18 пъти с нож. Обвиняемият обаче поиска съкратено съдебно следствие, което от своя страна редуцира присъдата на 20 години затвор.
Припомняме, че обвинените в убийството на Георги Гривнев мъже от Смолян и Раковски се намират в затвора в Пловдив. Единият от тях вече е с ефективна присъда за извършен обир в града под тепетата, извършен непосредствено след убийството в Смолян.
Гривнев излязъл от затвора на 28 март м.г. Същата вечер е бил убит. Физическият извършител според разследващите е смолянчанинът В.Т. Жертвата починала от задушаване след счупване на подезичната кост. М.Т. от Раковски действал като помагач.
Убийството било извършено в Смолян. Трупът пък бе открит в гориста местност на няколко километра от града. На тялото попаднали гъбари на 15 април м.г. Силно разложеният труп, чието лице било обезобразено от животни, затрудни разкриването на самоличността. В рамките на 24 часа пък стана ясно, че това е 41-годишният рецидивист Георги Г. Мъжът имал 17 присъди за кражби.
Соченият за физически извършител на деянието В.Т. имал няколко присъди за кражби и грабежи, както и за опит да убийство. Още докато бил на 17 години, той пробвал да отрови свой съученик в Бойчиновци, слагайки му сода каустик в супата. В.Т. за последно лежал в затворническото общежитие в Смолян заедно с жертвата. Предполага се, че финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството.
На снимката: Жертвата
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I