В Община Смолян ще бъде връчена националната награда „Николай Хайтов” - 2019 г.
Събитието ще се състои на 22 януари.
Във връзка със 100-годишнината от рождението на големия български писател, Община Смолян и Съюзът на българските писатели обявиха конкурс за книги с белетристични или публицистични творби на творци от цялата страна, които пишат в Хайтовата литературна традиция, а произведенията им са с ярки художествени и общественозначими качества, посветени или свързани с Родопа планина, с родолюбиви и хуманни послания. Другото условие беше книгите да бъдат издадени през периода 2017-2019 година.
Професионално жури определи носителят на литературната награда. Негов председател бе Боян Ангелов – председател на СБП.
Церемонията по връчването на наградата ще бъде предшествана от премиера на сборника „Родолюбецът“. Той е издание на Съюза на българските писатели и е отпечатан с подкрепата на Национален фонд „Култура“ през месец декември м.г. Книгата е посветена на стогодишнината от рождението на академик Николай Хайтов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I