10 пъти повече сватби в Кърджали, отколкото в Смолян

По 122-ма родопчани сключват брак зад граница средно на месец. Това установи проверка на „Родопи voice“. 726 двойки са станали семейства в чужбина в рамките на миналата година, след което са пресъставили брачните си свидетелства в Община Кърджали. Данните на отдел ГРАОН в администрацията в областния град са категорични-Кърджали отново е в челото по този показател на глава от населението в страната.
1015 са общо сключените бракове в рамките на м.г. Едва 289 обаче са от двойки, сторили това в града. Всички останали са поставили подписи в чужди държави.
Броят на официално станалите семейства пред закона пък е с 55 повече спрямо предходната година, когато са били сключени 960 брака в Кърджали.
Градът край Арда изпреварва по този показател десет пъти областния град Смолян.
Едва 100 са сключените граждански бракове в родопската община за цялата 2019 г. От началото на новата година 11 двойки са си казали заветното „Да“. През летния сезон влюбените предпочитат изнесените ритуали сред природата, но болшинството минават под звуците на Менделсон в Ритуалната зала на Общината, където церемонията е тържествена. Прави впечатление, че двойките вече предпочитат да узаконят съжителството си. Има случаи на такива, които 13 години живеят на семейни начала, имат деца, и решават да се оженят едва след такъв период от време, коментира ст.експерт в дирекция АИО Емилия Ангелова. По думите й, се възвръща се традицията двойките да сключват граждански брак.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I