15 милиона лица и 6 милиона МПС са преминали през шестте ГКПП на българо-гръцката граница през миналата година. Това отчетоха от „Гранична полиция“-Смолян.
Най-натоварени са били пунктовете „Кулата“  и „Маказа“.
Недопуснати да влязат в страната с нередовни документи са 200 лица, а да излязат-1054 души, посочи шефът на дирекцията комисар Стоян Мандажиев.
През миналата година на българо-гръцката граница са задържани  16 506 752 къса цигари, 1115 кг. нарязан тютюн, 1437 литра алкохол без акцизен бандерол. За периода са установени 189 лица, извършили контрабанда или незаконно разпространение на акцизни стоки.
При проведени самостоятелни и съвместни операции с компетентните органи са установени и задържани 2687 кг. зелена и суха маса канабис.
В РДГП-Смолян са водени 302 разследвания, в резултат на което са осъдени 198 лица.
24smolian.com





Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I