5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила, сочи най-новото изследване на "Тренд" по поръчка на близкият до управляващата коалиция в България вестник „24 часа“.
ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила с малко над 2% преднина пред основния си опонент БСП. Партията на Бойко Борисов след местните избори се ползваше с традиционния „бонус" на победителя от вота, но този ефект вече е консумиран. Кризата около водата в Перник вероятно също оказва влияние и това е довело до лека ерозия в подкрепата на основната управляваща партия.
Електоралните нагласи през февруари очертават формула 5+1 партии при следващ състав на Народното събрание. Сигурни участници към днешна дата изглеждат ГЕРБ (20.3%), БСП (18.1%), партията на Слави Трифонов (7.1%), ДПС (6.7%) и Демократична България (4%). ВМРО остава с 2.6% подкрепа от всички анкетирани, което запазва реални шансове за представителство на партията на Каракачанов в следващия парламент. „Тренд" - една от многото социологически агенции у нас, която се провали на местните избори като обясняваше повече от 12 часа, че на балотажа в Пловдив отива адвокат Дани Каназирева, чиито реални гласове бяха далеч по-малко от реалния втори, е провела полустандартизирано интервю „лице в лице" сред 1007 души на възраст 18+ от 3 до 10 февруари. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I