Смъртен случай е имало в Източните Родопи по време на грипната епидемия. 50-годишен мъж е починал от сърдечносъдова недостатъчност, вследствие на вирусна инфекция и непотърсена навременна помощ.
„Това, което наблюдаваме тази година е по-тежкото протичане на респираторните заболявания, които може да бъдат предизвикани от вирусна или бактериална инфекцията. Имахме такива случаи тук, в нашата болница, един от които за съжаление приключи с фатален край. Част от тези пациенти бяха със сърдечносъдови  заболявания, а други за първи път постъпваха в отделението. Общото при тези хора беше, че водещото заболяване се дължеше на инфекциозен  причинител, което беше  рефлектирало върху сърдечната структура и функция. А причината за рязкото влошаване на състоянието им е непотърсената навреме лекарска помощ“, казва кардиологът от Кърджали д-р Ерсин Янгън.
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Колко останахме? По едно жилище на двама родопчани!

-СРС-та пращат доживот в затвора убийците на Георги?!

-Родителите на нахапано от куче дете не искат… наказани!

-Коронавирус паника, коронавирус пазаруване!

-Има ли надежда… Овцата да свали розовата фланелка и да стане вълк?!

-Невежеството – основна причина за бума на кучешка тения!

-30 години власт на партия… ХУИ*

-Левски и Тюркян – санираната политика

-„Магьосници“ – вкарват у дома 1500 лева, „харчат“ 2500?!

-Бич за региона: Топло, студено, цигари, алкохол – сърцето не издържа

-Ниски заплати, високи цени, некачествени продукти…
Имаш крава – пиеш мляко, нямаш – пишат те в тефтера
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I