Почти изцяло със средства от държавния бюджет България вече строи седмия граничен пункт с Гърция-„Рудозем-Ксанти, а освен това сме рехабилитирали цялата пътна инфраструктура от Пловдив през Смолян до границата. Настояваме нашите съседи да направят същото и да предвидят за ремонт и строителство пътищата от Ксанти до границата!“.
Това обяви областният управител Недялко Славов по време на работна дискусия с министъра на туризма на южната ни съседка Хари Теохарис. Той взе участие в нея по покана на българския министър на туризма Николина Ангелкова.
В дискусията от българска страна участваха народни представители, кметове и областни управители, представители на браншови организации и туристическия бизнес.
В хода на дискусията се коментираха и много други въпроси, касаещи развитието на туризма между двете страни. Министрите Ангелкова и Теохарис подписаха програма за сътрудничество.
Мисля, че региони като нашия ще имат голяма полза от насърчаването на туристическите посещения на граждани на двете държави!“, коментира Славов.
Министър Ангелкова посочи, че 9,3 млн. са чуждестранните визити у нас през 2019-а, което е 0,4% ръст спрямо рекордната 2018 г., и изтъкна, че Гърция е сред най-важните ни пазари за входящ туризъм – традиционно в Топ 3 на класацията. През 2019 г. туристическите посещения на гръцки граждани в България са близо 1,17 млн. (второ място) и отбелязват нарастване от 4,7% спрямо предходната година.
Данните за обратния поток са близки - пътуванията на български граждани в Гърция през 2019-а са над 1,4 млн. и това е 4,2% ръст в сравнение с година по-рано. За последните пет години броят на посещенията на гръцки туристи се е увеличил с почти 12%, при това визитите са целогодишни, каза още тя и акцентира, че възможностите са много по–големи.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I