Калайджия намери дебитна карта с пин код на нея и… остави баба без лекарства. Мъжът „заработи“ хиляди левове само в рамките на два часа, пишат колегите от 24rodopi.com.
Заедно със семейството си безработният се установил край кирковското село Фотиново. Фамилията се занимавала с калайдисване. След като разпънали палатките, мъжът се отправил към Кирково, за да търси метали за скрап. Пред магазин той намерил дебитна карта, заедно с хартийка с кода за достъп. Тя била изгубена от кирковчанин, който трябвало да тегли пари от сметката на баба си, за да й купи лекарства.
Калайджията не губил време и извършил общо 11 транзакции. Теглил пари от банкомати в Момчилград, Кърджали, както и в село в региона. Общо прибрал от чуждата банкова сметка 3810 лева.
Разбира се, бил заловен, а набързо извадените пари го пратиха в съда в Кърджали.
Магистратите край Арда му дадоха условна присъда от една година „лишаване от свобода“. Тя бе отложена с 3-годишен изпитателен срок. Мъжът, който е от Хасково, ще трябва да възстанови на собственика на картата имуществените вреди.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I