Графикът за изпълнението на пътя Рудозем-Средногорци се просрочва, ремонтните дейности по участъка не са консервирани за зимата, а липса на подизпълнители е забавила работата през лятото.
Това твърди кметът на Рудозем Румен Пехливанов, който настоява Агенция „Пътна инфраструктура“ да санкционира фирмата-изпълнител на проекта, част от изграждането на бъдещия граничен пункт с Гърция край родопския град, както и довеждащата инфраструктура.
„Обектът е спрян за зимата. От Агенция „Пътна инфраструктура“ е издадено разпореждане до фирмата-изпълнител да подготви съответния вид консервиране на пътната отсечка, за да бъде готова и тя за зимния период. За съжаление информацията, каято аз имам е, че фирмата няма никакво намерение да асфалтира тези 43 напречни прореза, които са основния проблем.
Само с насипване с трошено-каменна настилка няма да стане. След първия дъжд всички виждаме какво става, отново хората си разбиват ежедневно автомобилите, плащаме винетки, а фирмата-изпълнител получава немалко средства да изгради пътя, да не казвам, че те просрочват вече графика за изпълнение“, посочва в свое интервю пред смолянски сайт кметът на Рудозем.
„В хубавото време лятото, заради славата, която им се носи, че не са добри платци, не можаха да намерят нито подизпълнители, нито работници, и работата не върви. Има аналогични проекти с много по-голяма дължина, с много по-висока степен на сложност, които за същото време вече са завършени“, посочва още кметът.
Припомняме, че инвестицията за ремонтните дейности по 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци е за близо 11 млн. лв. с ДДС.
Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушване на скалните откоси. На необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.
На снимката: Гърците пробиват Родопите със завидни темпове и качествено
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I