„Преди да започне да вали сняг бяха обработени голяма част от улиците с химия, особено тези, които са от първия етап на почистване. Много въпроси ми бяха задавани от граждани какви са тия белички топченца, които са по улицата. Това е химията. Тази обработка започва по организация на фирмата през нощта в зависимост от температурата. Много бяха обидите отправени към нас неоснователно. Много Ви моля, бъдете така добри да знаете кое е републиканска и кое е общинска пътна мрежа.
Фирмата, която обработва в момента улиците в град Смолян, ги е разделила на три участъка – Смолян, Райково и Устово. Те са с отделни технически ръководители, които денонощно се сменят и наблюдават тези процеси. Дежурните в общината знаят във  всеки един момент на определената улица на кой техник да се обадят, за да получат адекватна услуга гражданите“.
Това обясни относно снегопочистването в Смолян зам.-кметът на общината инж. Мариана Цекова.
„В малките улички, там където са много тесни и не са изпълнени съгласно Закона за устройство на територия, не са разкрити така, както са по-проект. Няма как тежките машини всички да влязат вътре, защото най-малкото, което е, биха нарушили пътните платна. Кметът лично, и ние като негов екип, нямаме сто машини. Ние сме подписали договор за бройки машини, които ще чистят града. Тези 100 машини са думи на АПИ.
Нашите машини са съвсем друг брой. За различните населени места, те са различни. Машините дори работеха против наредбата, която е и за републиканската пътна мрежа в зависимост от класа път или класа улица. Снегопочистването трябва да се извършва след спиране на снеговалежите. Мисля, че видяхте главните улици от първия етап, не са спирали машините да работят през цялото време, за да има удобство за гражданите. Почистени са и тротоарите. По стръмните участъци имаше хора, които не повярваха на химията и се наложи  опесъчаване, защото явно хората още не могат да приемат обработката с химия“, каза в заключение зам.-кметът. 
24smolian.com    


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I