Върнали се от опасните зони в Италия

Двама гурбетчии от Италия са под карантина в Смолян, а майка и дете-под карантина в Грохотно. Жителите на областния град и на девинското село са се върнали преди дни от опасните зони на Апенините с множество случаи на коронавирус, научи „Родопи Смолян“.
Става въпрос за двама мъже от областния град и майка с дете. Те ще трябва да прекарат 14-дневна карантина в домовете си. За случаите са уведомени личните лекари на родопчаните, които ще следят състоянието им.
Единят от мъжете е международен шофьор. Поради професионалните му задължения той отново е поел на път извън страната, посочиха за 24smolian.com отлично запознати.
Както вече писахме, през миналата седмица стана ясно, че в Регионалната здравна инспекция са получени 9 анкетни  карти на завърнали се от Италия граждани. Установена е връзка с тях и с общопрактикуващите лекари, които осъществяват наблюдението им. Няма симптоми на инфекция до този момент. Първият от гурбетчиите е поставен под карантина още на 1-ви март.
От 4 март пък за контрол са включени и хора, завърнали се от Корея и Иран, посочи областният управител Недялко Славов.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I