Трима души са били задържани за лихварство при мащабна операция на полицията в Кърджали, съобщават колегите от 24rodopi.com. Жителите на областния град били закопчани при акция, проведена на различни адреси в 6 часа сутринта във вторник. Това обявиха от прокуратурата и полицията на брифинг пред медиите .
Групата действала брутално. Физическо насилие било прилагано спрямо длъжници, а сумите ставали двойни и петорни, ако не се върнат навреме.
Двама от задържаните са криминално проявени, като в досиетата им има кражби и изнудване. Арестуваните са между 45 и 50 години. Двама от тях са жители на квартал „Боровец“.
В една от къщите полицаите са открили 30 000 лева, злато, две фалшиви 100-доларови банкноти, газово оръжие, документи, удостоверяващи преводи на различни суми, документи за прехвърляне на леки автомобили.
На другите два адреса също са открити различни суми пари.
Разследването на групата е започнало в началото на година след получаване на оперативна информация, посочиха шефът на ОД на МВР в Кърджали старши комисар Атанас Илков и окръжният прокурор Желязко Стефанов. Около 50 души от региона са били потърпевши от незаконната лихварска дейност. Групата предоставяла кредити със 100-процента лихва.
„Ако се давал заем от 3000 лева и той не бъде върнат в срок, сумата ставала 6000 лева. Ако новият срок не бъде спазен, дългът ставал 15 000 лева“, даде за пример старши комисар Илков.
От прокуратурата и полицията апелираха потърпевши от дейността на тримата да не се страхуват да свидетелстват.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I