Какво е виждането на смолянчани за мащабния проект за промяна на горивната база?
Тази анкета стартира в областния град. Община Смолян обяви обществена поръчка „Провеждане на анкета за нагласите на населението по проект „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Смолян“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Околна среда“ 2014-2020 г.
Основните дейности и поддейности, включени в обхвата на настоящата
обществена поръчка, са за проучването за нагласите на домакинствата за участие в проекта, адресиращ замърсяването от битовото отопление, който следва да бъде на база подробно проучване на територията на гр. Смолян и определяне на броя на домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища.
Проучването следва да обхване не по-малко от 4000 домакинства, в това число не по-малко от 2000 заинтересовани лица над 18 години. Резултатите от проучването ще подпомогнат
изпълнението на проекта, като с тях ще се осигури информация за вида на използваното гориво от домакинствата, както и техническите и финансовите параметри, при които същите имат нагласа за участие в бъдещи дейности, свързани с намаляване на замърсяването от битовия сектор. Въз основа на проучването следва да се извърши и актуално картиране, обработка и анализ на данните от въпросника.
Проведеното проучване ще предостави актуална информация за това дали и при какви
условия гражданите на град Смолян, които се отопляват на дърва и въглища, биха заменили отоплителните си устройства на твърдо гориво, както и с каква алтернативна форма на отопление.
Обща прогнозна стойност на поръчката 41 500 лв. без ДДС.
Срок за получаване на офертите е до 9 март т.г. Те ще бъдат отворени на 10 март в 16,30 часа в Община Смолян. 
На снимката: Смолянчани проявяват изключителен интерес към прогпамата. Затова и срокът по нея за подаване на заявления беше удължен до 30 март т.г.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I