Само управниците на Девин и Чепеларе подали декларации

С къщи, ниви, гори и кредити влизат във властта новоизбраните кметове на Девин и Чепеларе. До момента само Здравко Иванов и Боран Хаджиев са подали декларации за имущественото си състояние, става ясно от проверка в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).
Кметът на Чепеларе е посочил, че е собственик заедно със съпругата си на етажи от две къщи в родопския град, гараж, 4 второстепенни сгради в Чепеларе, Острица и Богутево, четири дворни места в същите села и града, както и три къщи в Острица и Богутево. Боран Хаджиев притежава и гори в двете населени места. Недвижимата собственост е придобита в периода 1988-2018 година. Новият кмет на Чепеларе има лек автомобил, 10 000 лева налични средства, но изплаща и кредит в размер на 45 800 лева.
Бившият кмет на Чепеларе Славка Чакърова пък е декларирала етажи от две къщи в родопския град, както и парцел в Смолян.
Новият кмет на Девин Здравко Иванов е посочил в декларацията си притежание на 3 къщи с двор в родопския град, както и ливада, придобити в периода 2007-2017 година. Иванов притежава лек и товарен автомобил. Наличните средства, с окоито разполага кметът, са в размер на 135 000 лева. Той изплаща кредит от 106 000 лева. Оказва се, че Иванов има вземане от бившия кмет Цветалин Пенков в размер на 100 000 лева.
От КПКОНПИ не са публикували декларацията на управника на Девин в предходния мандат Красимир Даскалов.
Декларациите на кметовете на останалите 8 общини в Смолянско все още не са налични.
Интересна е декларацията на разследвания бивш кмет на Неделино Стоян Беширов. Настоящият общински съветник е посочил, че е собственик единствено на ½ от къща в родопския град.
Съветникът в ОбС Смолян и кандидат за кмет Стефан Сабрутев е декларирал собственост на къща в Смолян и два апартамента в областния град и Чепеларе.Той притежава три коли и изплаща кредит в размер на 137 611 лева.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I