Кметът Николай Мелемов издаде заповед за предприетите мерки против разпространението на коронавируса. На територията на Община Смолян се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число и кина.  Спортните мероприятия да се провеждат без публика. Забранява се провеждането на  всякакви масови мероприятия, в които участват деца.
Препоръчително е ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито. В Общинската администрация- Смолян, до второ нареждане, в Центъра за услуги и информация на гражданите да се обслужват граждани при повишени мерки за сигурност.
Общинската администрация, социалните домове, социални институции от резидентен тип, училищата, детските градини и спортните обекти на територията на Община Смолян, до второ нареждане, да преминат в режим противоепидемичен, като провеждат ежедневна трикратна дезинфекция на подови настилки, плотове, первази, работни бюра, чинове, маси, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори, автобуси и др. превозни средства.
Забранява се достъпа на външни лица до второ нареждане в сградите на социалните домове, социални институции от резидентен тип, училищата и детски градини.
Препис от заповедта да се връчи на директора на РУ - Смолян на МВР, кметовете и кметските наместници на територията на Община Смолян.
Контрол по изпълнението на заповедта е възложен на Секретаря на Община Смолян.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I