Хиляди нашенци се завърнаха в родната планина. Зарязаха живота зад граница от страх за живота. Стрес и паника се лекуват по-лесно у дома.
„След време пак ще тръгнем към чужбина. Но нека всичко да премине. Тук се чувстваме много по-защитени. Не е приятно да ни гледат като прокажени. Всички, които се връщаме по родните земи. Едва ли не ние сме виновни, за разпространението на заразата. Постоянно се казва колко милиарди пращат всички нашенци зад граница, че са най-големия инвеститор, а сега сме като чумави за тях. Еврото не носи болести, така ли? Колко много млади хора си отидоха от този свят в чужбина докато се мъчат да осигурят някакво спокойствие на роднините у дома. Колко сълзи и мъка от разделени семейства през всички тези години. Никой не е тръгнал от хубаво. Държавата ни изгони заради живота, който е тук. Сега се върнахме, спазваме карантина, но не ни смятайте за прокажени“, изповядва жена от региона, за която срокът „У дома под ключ“ приключва след дни. Болката в гласа се усеща отчетливо дори по телефона.
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Всяко четвърто „дете на гурбета“ е от Родопите?!

-800 души под домашна карантина

-Честта завихме в рула тоалетна хартия

-Всеки търси ваксина…

Осъдени души на дъното на бутилка ракия

-Блокираната планина се напълни с живот от… страх за живота?!

-Искам свобода, гледам 100 глави добитък!

-На прага на кризата „Коронавирус“ :
4 061 чужденци за месец, 4,3 млн. лева печалба!

-Карантина и нарушения: Едни ходят на кафе, друг тръгнал за авточасти…

-Руло №19 или изолация в панелката
24smolian.com 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I