Новите двама заразени с COVID-19 родопчани са пристигнали от Турция на 12 март, разкриват колегите от 24rodopi.com. Те са двойни граждани. Идвали си в родния край всяко лято, но този път подранили, защото техен близък човек починал и искали да присъстват на погребението му. Решили да останат няколко дни в родното ардинско село, за да засадят картофи и да свършат друга работа в градината.
На 22 март се появили симптомите за коронавирус. 71-годишният мъж и 68-годишната жена се чувствал отпаднали, оплаквали се от мускулни болки. Появата на висока температура, на моменти над 39 градуса, ги подтикнала да потърсят лекарска помощ. Двамата са настанени в обособено отделение за пациенти с коронавирус в болницата в Ардино. Не са били транспортирани до Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", защото нямали проблеми с дишането. 
Припомняме, че вчера 24rodopi.com съобщи за двама възрастни хора със съмнения за коронавирус. Тази сутрин генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб, обяви, че пробите на двамата пациенти в Ардино са положителни.
313 са вече установените заразени с коронавирус в страната, 4-ма са починалите.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I