581 са вече установените случаи на коронавирус в страната, обявиха от Националния оперативен щаб. 16 са новите положителни проби. Няма нов случай в Смолянско.
42-ма са излекуваните в България, 32-ма са заразените медици.
„Първите мерки, които бяха прекопирани в Европа след разговори с мен, бяха направени в България“, това пък каза премиерът Бойко Борисов, който също участва в брифинга.
"Таблетирали сме подобно лекарство (вчера бе обявено, че Япония ни дарява противогрипно лекарство – б. р.), което се тества в Австралия. С премиера на Италия говорих също и заедно ще работим с техните университети, както и в Мелбърн, за да се работи по-усилено по тази тема и да може бързо да се направят изпитания и да се види ефекта", съобщи Бойко Борисов.
"Няма лекарство, което да лекува коронавирус – има такива, които облекчават. Тези препарати сме ги осигурили. Тази сутрин очакваме технолозите – лекарството да се тества", коментира Бойко Борисов.
Премиерът е разпоредил на Щаба да започне масирано тестване на Банско. „Тъй като приемаме, че Банско е огнище - днес започваме тестването", коментира премиерът.
„Тъй като приемаме, че Банско е огнище - днес започваме тестването", коментира премиерът.
За първи път от провеждането на брифингите, тази сутрин прозвучаха неудобни въпроси. Зададе ги репортер от телевизията на Слави Трифонов, а правителствен служител се опита да заглуши микрофона му – очаквайте подробности за скандала.
Борисов съобщи, че е разпоредил на ресорния министър да бъдат освободени изпълнителният директор и Бордът на директорите на Българската банка за развитие - очаквайте подробностите
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I