Обществото ще бъде променено. Дали приоритетите ще бъдат пренаредени, дали разбиранията за живота ще бъдат други, дали политическото осмисляне на съвремието ще придобие съвсем друга насоченост?
Въпросите са много, тепърва отговорите ще бъдат анализирани.
„Детето ми се събужда сутрин и отказва да стане от леглото. Нямало какво да прави. Отново същото, отново скука, като спи по-бързо минавало всичко.
Така разсъждава един 6-годишен човек, който е затворен вече четвърта седмица в дома си. Вече мрази вирусите, мрази и политици, мрази и щабове. Защото обяснението „Не можем да отидем в парка“ неминуемо минава и през тях.
Много хора трудно намираме сили да продължим с ежедневните си порядки, защото отвсякъде ни залива едно и също. Вълна от вируси, заразени, починали, шествия на смъртта и тем подобни.
Когато всичко отмине, хиляди могат да заведат дела срещу държавата заради нанесени неимуществени, а и имуществени вреди. Тези, психическите, ще са най-тежки. Но пак ще трябва обществото да плати. Защото за решенията на хората с власт, не се плаща от джобовете им, а от обикновените хора.
Не мислят какви поражения нанасят на най-малките“.
Писмо от родител от Родопите…

Рубриката „Записки под карантина“ е провокирана от вашите обаждания и писма до редакцията ни, уважаеми читатели.
Напишете ни вашата история, вашите страхове, вашите желания, тревоги, нужди, и ние ще ги публикуваме. 
Един ден в изолация.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I