Земно-изкопни дейности се извършват в момента в района на бъдещия ГКПП“Рудозем“. Мобилизирана е сериозна изкопна и транспортна техника и механизация. Извършват се дренажи за извеждане на подпочвените води, изграждат се и отливат водостоци за улавяне на водите от околните дерета, съобщи областният управител Недялко Славов.
Успоредно се работи на подходния път и площадката на самия граничен пункт, която се оширява, откосират се скатовете, насипва се и се заравнява.
Както вече 24smolian.com писа, строителството бе възобновено след великденските празници.
Гръцките ни партньори също са възобновили работата по изграждането на довеждащата отсечка до границата след двумесечно прекъсване. Радвам се, че пътните връзки от българска и гръцка страна вече са съединени на предварително определената пресечна точка на граничната
бразда. От гръцка страна е положена и уплътнена трошено-каменна настилка. Пандемията от коронавирус не оказва за момента негативно влияние към реализацията на този важен проект. Припомням, че за строителството на ГКПП Рудозем-Ксанти е осигурено цялостното финансиране от държавния бюджет на Република България с решение на Министерски съвет и програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020 г.
Стойността на строителството на пункта, полагането на оптичен кабел до него, както и електроснабдяването му е на стойност 18,445 млн.лв. Дейностите по изграждането му трябва да завършат до края на тази календарна година“, посочи Недялко Славов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I