УВАЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,
Световният ден на здравето и Професионалният празник на здравните работници, които отбелязваме на 7 април, тази година придобиват още по-дълбок смисъл и ни дават повод за равносметка и благодарност!
Днес човечеството е изправено пред предизвикателството да съхрани общественото здраве и живота на хората, преодолявайки кризата с Корона вирус. В дни на пандемия и социална изолация все повече осъзнаваме и оценяваме истински стойностните неща, които до скоро приемахме за даденост, все повече забелязваме значимостта и обществената роля на специалистите в сферата на здравеопазването.
На вас – лекари, медицински сестри, фармацевти, всички здравни работници, дължим поклон, уважение и признателност! За пореден път, в извънредно тежката световна здравна криза, вие проявявате не само изключителен професионализъм, но и хуманност, и човещина! С непоколебима готовност изпълнявате служебния си дълг, поемайки риск за собствената си сигурност и здраве!
Използвам случая да засвидетелствам своята пълна подкрепа към вашите усилия и всеотдайния ви труд, като Областен управител и гражданин на област Смолян! Приемете моите най-сърдечни благодарности и уважение!
Пожелавам на всички най-важното – здраве, което вярвам, че след тази пандемия ще се научим да ценим повече! Нека проявим отговорно поведение, да спазваме мерките, за да ограничим разпространението на вируса и да съхраним своя живот и този на околните! Това изпитание можем да преодолеем само с разум, търпение, разбиране и взаимните усилия на цялото общество!
НЕДЯЛКО СЛАВОВ,                                                          
Областен управител на област Смолян                            

СКЪПИ КОЛЕГИ РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,
Тази година професионалният ни празник идва в необичайно тежка обстановка на пандемия и извънредно положение, с произтичащите негативни последствия. В условията на тежкото изпитание обществото изключително много разчита на труда на всеки един от нас - санитари, шофьори, лаборанти, биолози, химици, санитарни инспектори, медицински сестри и лекари...
 Казват, че предизвикателствата са поле за изява на способностите и готовността да помагаш. Като деца мнозина сме мечтали да спасим света и сега имаме този шанс. Да не го изпускаме, защото цената ще бъде много висока, измерима с човешки животи, страдания и икономически загуби.
Да мобилизираме сили за сериозна и продължителна битка. Да бъдем мъдри и всеотдайни в грижата за болните хора и заедно да преодолеем трудностите и продължим напред.
Пожелавам на всички здраве, сили и увереност, че ще се справим с кризата и ще станем по-добри и по-силни. Нека силата бъде с нас.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
7-ми април е световен ден на здравето. В тези дни повече от всякога всички мислим и предприемаме мерки да запазим това най-ценно благо. Да проявим отговорност и съпричастност, смиреност и надежда. Пазете се като останете вкъщи и не забравяйте да се радвате на малките неща и победи.
Благодаря на всички, които спазват препоръките.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ГЕРОИТЕ В БЯЛО
Д-р Мими Кубатева
Директор на РЗИ - Смолян



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I