41 случая на Ковид-19 са регистрирани от началото на извънредното положение досега в Смолянска област. 31 са излекуваните, четирима са починали, като единият от тях в Пловдивска болница. Активните случаи към момента са 7, от които един се намира в Инфекциозно отделение на Смолянската болница и 6-ма са на домашно лечение.
Така обобщи картината до този момент в региона областният управител Недялко Славов.
С тези 41 случая се нареждаме на 11 място в страната по брой заразени. Ситуацията се успокоява, защото преди областта е била на шесто място по този показател, допълни Славов.
Директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева подчерта, че в периода от 18 до 24 май в областта има един излекуван пациент от Ковид-19  и един заразен, който е работил в завода на „Костал“ в Пазарджик. Извършените писиар тестове за периода са 92, от тях 43 са на персонал в социални институции и те са отрицателни. 73 бързи теста са направени на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ и те също са отрицателни.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I