Първи родопчанин, нарушил задължителна карантина по време на коронавируса, бе осъден в региона.
Става въпрос за пенсионер, който трябвало да спазва наложената мярка от страна на Здравната инспекция в Смолян. 61-годишният мъж не трябвало да напуска дома си в неделинско село. На 3 април обаче той бил установен от полицаи да се движи по пътя към общинския център.
Нарушаването на карантината прати родопчанина в съда в Златоград. Районните магистрати одобриха сключеното споразумение между него и прокуратурата.
Наказанието за мъжа е пробация за период от 10 месеца. За това време 61-годишният пенсионер трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител. Той ще трябва да плати и глоба в размер на 5000 лева.
Както вече писахме, десетки са досъдебните производства в Родопите за нарушаване на задължителната карантина. В пъти по-голям брой пък са актовете за нарушаване на наложените противоепидемични мерки.
Общо две дела за нарушаване на мерки по наложена карантина са образувани до този момент в районните съдилища в област Кърджали. Случаите са в Кърджали и Момчилград.
Първите заседания са насрочени за 4 и 5 юни.
Както вече писахме, в Кърджали обвиняем е 33-годишен мъж. Той се е прибрал в края на март от Германия и декларирал, че ще изкара 14-дневната карантина в наследствена къща в чернооченското село Комунига. При полицейска проверка не е открит на адреса, а в близката градина, където отишъл на разходка.
В Момчилград пред съда ще застане 28-годишен мъж. При внезапна проверка за спазване на наложената му карантина след завръщане от чужбина, той не е открит на посочения от него адрес в града. На полицейските инспектори мъжът обяснил, че е отишъл до магазина.
И в двата случая мъжете са обвинени по чл. 355, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I