Година и осем месеца в затвора ще прекара 26-годишен мъж, обрал старец в Крумовград. Решението е на районните магистрати в родопския град, съобщават колегите от 24rodopi.com.
Младият апаш задигнал 6000 евро от дома на 79-годишен.
Обвиняемият  живеел в село в общ. Крумовград, но често ходел до града, за да помага в домакинската работа на пострадалия възрастен мъж, който живеел сам в къща, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Той носел дърва, почиствал избата от стари железа и ненужни вещи, като за свършените услуги получавал между 10 и 50 лв. Понякога пенсионерът му давал и храна, но не го допускал до всички стаи в къщата. Х.И. му споделял, че му трябват пари, за да си купи кола, посочват от прокуратурата. Той разбрал, че пенсионерът държи спестените си пари в шкаф в в стаята, където живее. Виждал го, че оттам взема банкноти, за да му плаща за работата. Научил и къде се намира ключа за шкафа. В периода между 13 и 25 март, Х.И влязъл в помещението, отключил шкафа и отнел 6 000 евро, спестявани в продължение на години от пенсионера.  След това си тръгнал и повече не посетил дома на възрастния мъж. Хората в селото забелязали, че Х.И., който бил безработен, изведнъж започнал често да пазарува за големи суми – купил строителни материали за  ремонт на къщата си, наел работници и др., както и се сгодил. Той твърдял, че парите му изпратил  негов близък, който живеел в Германия. По-късно е бил подаден сигнал в полицията, като Х.И. е задържан. Той е осъждан. Парите не са възстановени на пострадалия.
Присъдата на Районен съд – Крумовград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I