„Щабът не е разформирован. Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав“, обяви премиерът Бойко Борисов на брифинга на Националния оперативен щаб.
"Щабът е доста голям и всяка сутрин се явява, представляван от ген. Мутафчийски, дава информация и отговаря на въпроси. В самият Щаб има разногласия по дадени теми", каза премиерът.
В 10 часа започва съвещание на правителството с щаба, защото постоянно си опонираме как да пуснем парковете и планините, отбеляза Борисов.
"От 1 седмица обсъждаме мерките, за да облекчим група по група и сектор по сектор. Най-важното е икономиката и заводите да работят. Няма учен в света, който да каже кое е правилно", каза той.
"От две седмици от Щаба ме умоляват - да спра да се гаврите с тях. Вчера как се зарадваха като им казах да не слизат. Всички избягаха, за да не размисля. Хората се преумориха, имат операции", каза още министър-председателят. Той посочи още:
"Всеки брифинг е съгласуван с мен преди това. Сутрин в 7 Щаба е при мен - без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до обяд и после ми пишат пост.
Едни безделници, които нямат какво да правят и пишат, а аз им се връзвам.
Били сме убили генерала. Това вече ми дойде много.
Какво напрежение да има между нас с ген. Мутафчийски? Аз съм го издигнал до този пост на Щаба, приятел ми е от над 20 години. Нулев ни е спора. Кунчев искаше да разхлаби мерките още, спорът беше между него и ген. Мутафчийски".
"Щом французите отиват към юни за отменяне на мерките...Вижте днес имаме втора починала лекарка. Къде в света видяхте по света някъде, където да може да се отслабят мерките", каза премиерът.
"Короната е някъде във въздуха, да внимаваме, както когато пресичаме улица. Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? В другите страни пускаш СМС и чакаш, за да те пуснат", допълни Борисов.
Премиерът разкри, че днес ще имат разговори с автоинструкторите, мисли се и за отваряне на кафетата. "Всички работим на проба-грешка. Дори СЗО работи така. Няма категорично мнение на лекари за разхлабване на меките.
Няма еднолична власт, допитвам се до най-добрите специалисти", заяви министър-председателят.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I