Децата ни са големи разточители. Родителите им-тулупи, пък те-хрантутници. Носят им дажбата дори по домовете.
Така някоя мисирка може да защити програмите и мерките по време на криза. Но дори и маскирана като булка на сватба в Иран, не може да скрие суратя на крещящата наглост. Най-хубавото в кризата е, че всички маски паднаха. Всеки разбра за другия колко струва. Колко му е политиката, колко му е и бабаитлъка. Разбра се, че всеки недоволен е просто един тулуп, а детето му-добре охранена от Европа и онлайн образована бъдеща електорална единица, която трябва да пляска от балкона, да свири и пее, да се усмихва за снимките.
Това последното, когато дъвче 15 грама кашкавал.
Децата са по домовете си от два месеца и родителите разбраха какво се е случвало в… училище.
Започнаха да идват храните по схемата „Училищно мляко“ и „Училищен плод“. Тоест по три краставици и 180 грама кашкавал. В някои семейства по 300, твърдят родители.
Осреднено за периода на извънредното положение, на едно дете, според  Държавен фонд „Земеделие“, се полагат близо 300 гр. сирене или кашкавал и около 2 кг плодове и зеленчуци. Какво получиха децата? Вече посочихме. В някои домове в Родопите са достигнали и по три банана и по три ябълки. Не при всички. Бананите мигом се отправили към коша за отпадъци, поради вида си „И маймун няма да ме пожелае“, твърдят родители в Кърджали и Смолян. Явно някъде са спестили плодовете?! Както става ясно, разпределянето на продуктите не е особено точно. Опитваме се да сметнем как те са разпределени за посочените два месеца, или това са близо 60 дни и отгоре. Ако даденият грамаж кашкавал се раздели на 20 учебни дни, излиза че на ден, на детето се полагат по 15 грама кашкавал. Зеленчуците и плодовете явно трябва да се нарежат на доста малки парченца, за да стигнат за тези 20 и малко повече дни. И това не е най-унизителното. Деца споделят пред родителите си, че докато били на училище, са водени в столовата, подреждани на масите и карани да ядат дадения за деня продукт, за да ги снимат. Разбирате защо. За да се отчете подобаващо схемата с европейски средства.
Родители споделиха, че децата им се чувствали унизително, докато ги снимат, дъвчейки. Като експеримент. Как Европа влияе на стомашно-чревния тракт сред бедняците. Или нещо от сорта.
По 150 грама ориз на ден и едно яйце на седмица-дажбата на всеки затворник във военнопленническия лагер „Чанги“, както го описва Джеймс Клавел в „Цар Плъх“.
При нас дула на японски оръжия няма, има японски фотоапарати и камери, които да снимат жалките каторжници на системата за облагодетелстване на обществото. Нали не си мислете, че става въпрос за цялото общество?
Знаете ли колко милиона потъват от Европа по схемите „Дъвчи и позирай“?
24smolian.com





Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I