Най-спокойно за поредна година се е живяло в областите Кърджали с едва 583 престъпления на 100 хил. души и в Смолян - 677, което е два пъти под средните нива.
Това е отбелязано в доклада на МВР за 2019-та, който ще бъде представен в следващите дни.
Във Враца и областта има най-много регистрирани престъпления на 100 хил. души.
На толкова хора там се падат 1593 престъпления през 2019 г. при средно за страната 1274. Местната дирекция на МВР обаче е сред първенците по разкриваемост на престъпления против личността и собствеността - 65%, при средно за страната 50%.
Следва друга област от Северозападна България - Монтана, с 1565 престъпления на 100 хил. души, цитира доклада „24 часа“.
Следват Бургас, София-град (първенец през 2018 г.) и друга област от Северозападна България, която е сред най-бедните в страната - Видин.
Традиционно най-много кражби, грабежи, убийства, изнасилвания и други престъпления против личността и собствеността са извършени от неграмотни, показва социалната разбивка.
33% от бандитите не могат да четат и да пишат. Заедно с тези, които имат начално и основно образование, са близо 40% от всички. От общо 44 818 разкрити престъпления срещу личността и собствеността 8711 са били извършени от пияни или дрогирани. 15 500 са рецидивисти, 10 000 са безработни.

Децата бандити стават повече при по-малко регистрирани престъпления и по-голяма разкриваемост. Това е една от тревожните тенденции в доклада на МВР за 2019 г.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I