С 51 положителни проби Община Доспат се превръща в последното огнище на заразата в страната. Както вече 24smolian.com писа, до късно снощи представители на РЗИ Смолян правиха тестове на контактните лица в града.
Днес ще продължат изследванията за коронавирус в селата от общината. Най-засегнато сред тях е село Барутин, където има 16 заразени работници от завода за играчки в Доспат. Предприятието остава затворено. В града няма въведени КПП-та, но със заповед на кмета носенето на маски на открито и закрито става задължително, забраняват се и събиранията на повече от двама души. На този етап няма промени в автобусния транспорт между населените места.
"Аз мисля, че тези мерки, които кризисният щаб взе вчера на свое извънредно заседание, са достатъчни на този етап и това ще даде своите резултати, защото всички мерки са насочени към ограничаване на социалните контакти с хората, локализиране на заразата, карантиниране на болните и не мисля, че трябва да се взимат по-твърди мерки", коментира председателят на кризисния щаб в Доспат Красимир Горов.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I